MyKitchen's Recipe
By: Chef Hanieliza
10 gm gm serbuk agar2
4 cwn air
2 cwn gula halus
1 tin susu cair
1 cwn tpg kastard
1 sudu makan serbuk koko
1 sudu makan air suam
(dibancuh dgn serbuk koko)
"DO IT YOURSELF"
bancuhkan susu cair dan tpg kastard dan kacau sehingga pekat.
Asingkan sebahagian adunan dan masukkan bancuhan serbuk koko ke dlm satu bahagian
masak sehingga pekat
sendukkan adunan coklat kedlm acuan.
lapiskan adunan kuning (kastard sahaja) ke atas adunan coklat tadi.
biarkan seketika.
lapiskan sehingga semua adunan habis.
7 comments:
Nmpak cntik sgat..tapi knp corak pdng puan x spt dlm resepi? Ia spttnya brtgkat bkan? Dan sbhgn adunan agar2 tadi buat apa? Tambah dgn kustard ka? Thx 4 the recipe btw. :)
hari raya kedua try buat, tapi xjadi..sob..sob..sedih.hehe
tak paham la.. macam mana bleh dapat bulat2 macam tu...
tak paham la kak.. macam mana corak dia bleh dapat bulat2 macam tuh... nice...
rasanya bila kita tuang secara berselang seli di tgh2 loyang...adunan akn bergerak secara perlahan ketepi dn terus membulat...saya penah cuba tp azlita punya sgt kemas...mayb adunan kene btl2 ikt sukatan bru sng nk membeku...
Tuang sesenduk adunan kastard, lepastu sesenduk adunan koko kt atas adunan kastard td.. ulang proses hingga hbis.. dapat la bertingkat2 corak tu mcm buat marble kek
kalau nak buat jadi bertingkat, kena buat satu lapis lps tu sejukkn dlm peti ais..bila dah agak keras, tmbh lg adunan..ulang sampai adunan habis
Post a Comment