Sana kedut.. sini kedut..
Rata-rata ramai yang teruja dengan brownies yang berkedut seribu ini dan menjadi satu fenomena baru pula... walaupun sebenarnya brownies ini dah lama popular dan lebih di kenali dengan namanya Chewy Gooey Yummy Brownies.
Sekarang muncul pula dengan di berikan nama baru iaitu brownies kedut. Mungkin ianya satu perangkap untuk menarik orang ramai.. atau inginkan kelainan dengan nama baru yang menjadi bualan ramai.
Bagi yang baru.. mesti teruja.. pada hal brownies ni sama sahaja, dari segi resepi mahupun rasanya. Kalau ada perubahan pun adalah.. sana sikit sini sikit di ubah pada sukatan bahannya.
Oklah kerana ramai permintaan maka hari ini ita kongsikan resepi Brownies kedut yang menjadi kegilaan dewasa ini. Yang ita buat ni yang plain sahaja, tiada campuran badam atau coklat cip. Kalau nak letak coklat cip atau badam pun boleh sahaja. Tapi bila letak badam, kena bakar dahulu badam sebelum di campurkan ke dalam adunan.
Ramai yang menyatakan kehairanan.. bagaimana brownies ni boleh berkedut pada permukaannya. Kedutan itu terhasil dari penggunaan coklat masakkan yang banyak dalam sukatan hampir 1/2 kg.
Untuk mendapatkan brownies yang cantik kedutnya dan sedap rasanya, pilihan coklat masakan sangat-sangat mempengaruhi kejadiannya, Pilihlah coklat masakkan yang baik kualitinya. Untuk brownies ita ini, ita menggunakan coklat masakkan jenama Beryl's dan untuk serbuk kokonya ita menggunakan Cacao Barry Extra Brute 100 % coco. Pilihan butter juga pilih butter yang baik dan sebaiknya menggunakan ulsalted butter. Ia akan menghasilkan tekstur brownies yang lebih lembut.
Membuat brownies cukup mudah kerana tidak perlu menggunakan mixer. Hanya gaul dengan wisk atau senduk kayu sahaja. Gaul pun tak perlu kuat-kuat sekadar adunan sebati sudah memadai.
Resepi ini di katakan oleh Cik Cek dan di kongsikan oleh Ayu. Ita ambil pula dari blog Juicy Cafe. Terima kasih kepada yang sudi berkongsi resepi dengan rakan-rakan. Kepada yang nak cuba jom ikut ita masuk dapur.
CHOCOLATE BROWNIES KEDUT
Resepi Oleh: Cik Cek
Di kongsikan oleh : Ayu
Rujukkan : Juicy Cake
400 gm coklat masakkan / coklat compound ~ Dark Chocolate
150 gm unsalted butter
100 gm gula perang
100 gm gula kastor
4 biji telur ~ gred A
1 sudu kecil esen vanilla
100 gm tepung naik sendiri
30 gm serbuk koko
Coklat masakkan atau coklat compound, di potong kecil. Untuk dapatkan bronies yang enak sebaiknya guna coklat masakkan yang baik kualiti dan mutunya. Barulah rasa coklatnya lebih umph!
Satukan coklat masakkan dan buter, dan cairkan dengan kaedah double boiler hingga coklat dan butter larut. Gaul rata.
Dalam bekas yang lain pula, satukan gula kastor, gula perang, telur dan esen vanila. Gaul rata menggunakan wisk sahaja.
Satukan juga tepung naik sendiri dan serbuk koko. Kemudian di ayak. Untuk rasa brownies yang lebih enak, pilihan serbuk koko juga amat mempengaruhi kesedapan brownies. Pilihlah serbuk koko yang bermutu tinggi untuk hasil brownies yang lebih lazat.
Tuangkan adunan telur dan gula ke dalam adunan coklat masakkan dan ratakan.
Kemudian ayakkan tepung yang bercampur koko tadi kedalam adunan. Jika dah ayak terlebih dahulu.. masukkan sedikit-sedikit dalam adunan. Kemudian gaul rata.
Tuangkan adunan ke dalam loyang 10 x 10 inc yang telah di lapik kertas kek dan di oleskan juga dengan butter.
Bakar adunan dalam ketuhar yang telah di panaskan 15 minit awal dengan suhu 160 C selama 30 minit mengikut kepanasan suhu ketuhar masing-masing.
Bila dah masak, tutup oven. Biarkan kek dalam oven dengan pintu oven di renggangkan sedikit dan biarkan selama 15 minit
Bila dah sejuk, bolehlah di potong dan sedia untuk di nikmati.
206 comments:
1 – 200 of 206 Newer› Newest»wow sedapnya kalau makan dengan nutella atau sos coklat nih.
Salam kak ita..gula perang dan gula kastor itu cukup sekadar sebati atau kena pastikan dia hancur sepenuhnya.?
kedut kedut pun nampak sedap kak..yummy
jemput baca
http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/2015/08/carta-pertumbuhan-gigi-bayi.html
Nampak sangat melting dan cantik kejadiannya..
Yummy nyaaa....
Siti salwa ~ gaul sebati aje pun dah ok
nampak sedap sangat kak..saya pun suka guna beryl..kalau pegi kilangnya jadi kelabu mata..hehehe...
Salam kak ita..nak tanya..choc yg dah cair tu kena biarkan sejuk dulu tak sebelum masukkan adunan telur dan tepung?
TIA :)
Jemput baca →http://beautysigne.blogspot.com/2015/02/kesan-ajht-seawal-5-hari-hilang-sakit.html?m=1
Terima kasih sebab sudi kongsi resepi. Saya doakan agar puan dimurahkan rezeki dan diberkati.
eedazz ~ tak kisah, lagipun coklat yg di cairkan kaedah double boiler tu tidaklah terlalu panas. Kalau dia suam2 pun blh masukkan.
Hi kak Ita...
cantik benar kejadiannya brownies yg berkedut tu...antara resepi yg ada dlm simpanan...tunggu masa je nak buat...
Sedapnya brownies ni kak ita.
Jemput singgah blog sy SPORTING MUMMY
ralit sy membaca dan menengok gambar2 Kak Ita.. hihi
ermmm menarik.. terima kasih atas resepi tu... really ispired me..hope that kak ita sihat sejahtera selalu dan dimurah rezeki.. klu sy trun JB teringin rs nak order kek kak ita.. ble jmpa mn2 tuk sy amik nnt.. sy dok seremban ble stahun sekali pasti trun JB jenjaln carik makan.. :)
selalu terliur tengok gambor brownies kedut2 camni kat IG...kalau tengok dari bahan2 nye mesti sedap dan penuh dgn rasa coklat...yum2
yg ni kedut tak pe...org nak awet muda...he..he..he
salam kak ita, klu tak guna tepung naik sendiri boleh x? guna tepung gandum + baking powder or tepung gandum shj?
Mmg sdp brownies kedut ni..saya dh buat sblm ni ikut resepi dr juicy cafe spt Kak ita ikut tu...dan mmg dpt pujian sedara dan kawan2..
Mmg sedap resepi ni..saya ikut resepi dr juicy cafe spt Kak ita..ramai puji ckp sedap :)
Mmg sdp brownies kedut ni..saya dh buat sblm ni ikut resepi dr juicy cafe spt Kak ita ikut tu...dan mmg dpt pujian sedara dan kawan2..
wasalam, techikdrikuini
blh, guna tpg gandum dan + dgn baking powder sikit
Sedap sangat dah cuba. Boleh simpan lama kek ni. Tq
as salam. mohon Ita tunjukkan brand apa yg Ita gunakan. nak jugak tau. tq
salam kak ita,
tumpang tanye, kat mana akak beli "Cacao Barry Extra Brute 100 % coco" tu?
saya selalu refer resepi masakan kak ita, semua nya sedap2 belaka. mintak halal yea. time kasih kak ita.
salam kak ita,
tumpang tanye, Cacao Barry Extra Brute 100 % coco tu akak beli kat mane yea?
lagi satu, saya selalu refer resepi kat blog kak ita ni. semuanya sedap2 belaka. mintak halal yea.
presentation makanan akak paling cantek penah saya tengok :)
keep it up ur superb work kak ita!
Menarik-narik rasa hati ini untuk mencuba. Teringat gambar yang ditunjukkan sebiji hadiah pemberian dari kawan baik saya dulu. Tq so much for the sharing dear....
TQ for the reply ;)
Nak cuba nanti.
K.ita, nak tanya kenapa bila dh masak biar dlm oven dgn pintu terbuka ye.
As salam kak ita...sy tgh bakar brownies resepi k.ita ni...dah 30mnt tp kenapa tgh mcm xmasak..goyang2 lg ni ha..ni sy bakar lg 10mnt tgk mcmana..ke mmg cmtu kak..hihihi
Kak ita..saya dah cuba resepi ni semalam..tp nak tanya..kenapa masa tgh masak tgh2 dia membukit...bile dah sejuk die turun...hihi..sy guna tepung gandum+baking powder ...tapi rasa mmg tip top...
k.Ita.. Boleh ke adunan yg blm msk tu letak walnut.. Mcm brownise secret resepi tu.
Sedapny tgk brownies akak..baru nk try buat..akak nk tny,butter tu kalau sy guna buttercup biase instead of unsalted butter boleh x?ada beza tak nanti brownies sy?
kelmarin dah try buat tapi tak jadi kedutnya..next time nak try resepi ni pulak..
terima kasih sudi share resepinya.. ;-)
Kak ita! saya buat hari ni jadi kedut nya! Happy 😁 tq
Sorry tlg reply. Rasanya sbb api kuat sangat. Saya pun penah jdi mcm tuh. So maybe turunkan 10 degree. Sbb oven kt ni lain2.
Salam kak ita, sy tgh bake brownies guna resepi kak ita..yeayy..dh nampak kedutnyer..
Salam kak ita, sy tgh bake brownies guna resepi kak ita..yeayy..dh nampak kedutnyer..
Kalau guna Beryls tapi bukan dark chocolate boleh ke
Tengok gambar pon dah selera tau heeh
Zahirahhafizan.com
Assalamualaikum... Ita..tgk gmbr pn dh nmpk sdp...tringin nk bt
Cma nk tnya...klu Kt guna gula perang saja boleh x?
terliur dibuatnya. Tq ita.
jemput singgah
Cahaya Adneen
Kak ita coco brand tue akak beli kat mane?
Terima kasih kak azlita for the recipe mmg sedap 👍🏼
Nmpk sedap sis. Nk share resepi ni boleh ye 😊😊😊
Kak azlita..kalau pakai tpg gandum nk sukat cmne ye..campo dgn serbuk penaik kan bnyk mn?
Hahahhh..sy tersalah daaaaa..baking powder ye..sy pg ltk soda bikarbonat..apa jd la brownies ku dlm oven tu😅
Tambah 1/2 sudu teh b/powder pun ok
Salam k.ita, saya dah Cuba resepi ni dua kali..dua2 menjadi sama macam gambar kat atas ..tq for sharing
Assalamualaikum kak..coklat yg akak gn tu beli kat mn..sp2 tau blh share x..teringin nk buat brownies ni..klau jenama van Houten ok
Assalamualaikum kak..coklat yg akak gn tu beli kat mn..sp2 tau blh share x..teringin nk buat brownies ni..klau jenama van Houten ok
Mmg terbaik rase brownies resepi awak ni..saya dah cuba.wlaupun ada ubah2 sikit due to bahan tak jumpa,masih sedap lg ..hihi..tq for sharing..
tgh berpantang, tapi sy dah macam org mengandung plak, dah beberapa hari teringin nak makan brownies kedut. jumpa resepi senang & nampak sedap. masa utk mencuba!!! 😬
tq for the recipe! 😘
Assalamualaikum,k.ita..terima kasih byk2, sdui kongsi resepi yg sgt sedap ni..terima kasih byk sbb k.ita byk tlg saya dalam mulakan bisnes saya..k.ita halalkan ilmu yg saya ambil dr blog k.ita ye...semoga k.ita sentiasa dlm lindungan ALLAH...tq k.ita...
Assalamualaikum k.ita sy dah cuba resipi k.ita ni super sedap moist gitu..sy ad try tmbah walut dalam adunan ni dan hasilnyer dia x brp moist dan x kedut..kenapa ye kak ita?
Assalamualaikom,, terima kasih kerana resepi yg lengkap dan sng utk saya buat.. saya telh merasa kek ini yg dibuat khas daripada ank murid sya thun 6..semoga
Allah memberkati dan tmbhkn ilmu puan kerana puan adalah seorang yg pemurah..tq..☺
kak ita , kalau gula perang to tukar gula biasa bole tak ?
my mom tried it.. mmg sedapp...
Assalamualikum . Nk tanya coklat tu ambil masa yg lama ka untuk cair? Anggaran masa?
salam kak ita...coco yg selalu kak ita guna koko ap ye?
salam kak ita..nak ty...coco yg selalu kak ita guna brand ap ye
mmm
ok, smua dah saya printscreen, kakak mntak saya buat, nk hntarkan bekas jiran katanya, haa lgpun resipi ni nmpak simple, saya pun xpenah buat brownies, hope menjadi, haha, thanks akak for resipi,.
As salam, sekiranya nk tambah kekacang macam almond .. boleh kea?
Alhamdulillah.. Terima kasih kak kongsikan resepi.. Dua kali buat menjadi.. Siap jual.. Kawan2 semua cakap sedap.. Terima kasih banyak kak.. Mohon dihalalkan ye resepi kak.. :)
alhamdulillah. elok kejadiannya ikut resepi akak. terima kasih! :)
Kak..nak bakr brownies ni pkai api aras bawah ker mcana
Kak..bakar pakai api atas bawah ker
ya api atas bawah
Azlita...sy minta izin utk guna resepi ni ye...tq so much
Akak, knp brownies sy jadik berminyak ek?
bestnya, bahan2 pun tak banyak 👍😁 nak try lahh
Sedappp..nak try laaa
Nak Tanya...Kalau nak masak brownies ni pakai api atas ke bawah or pakai api atas dan bawah?
Kedut I xmenjadi :'(
Salam.. dah byk kali buat .. sedapppppp... terima kasih share resepi ni... �� semiga Allah merahmati puan sentiasa hendaknya...
Wah.. Nak try lah..
sis,kilang beryls kt mn ye?nk pegi jgak..huhu
kt mn kilg beryls kak?sy tingin nk p...
Salam akk nak tanya kalau guna callebaut tu gnti beryl dark choc, sukatan dia tetap 400gm ke?sbb callebaut tu rasa dia mcm pekat sikit rasa dia.
Salam akak,nak tnya ni,kalau saya guna callebaut ganti dark choc beryl tu sukatan dia tetap 400g ke kak?or kena kurangkan sikit sukatannya?sbab pekat sangat rasa choc dia
kilang beryl's kat serdang. tapi kat kedai beryl's tu tak jual coklat masakan.
Saya pon penah buat kek silap letak soda... huuhuuu instead of baking powder.. terus jd gunung kinabalu
Mmg sgt sedap brownies nii..jd btul kedutan tuuu...tq so much kak ita..xrugi mncuba resepi dr blog masam manis ni..especially all the tempting and mouthwatering desserts' recipes...luv u la kak ita..credit utk methods yg slalu disertakan ngn photo menarik sebagai guidance..thanx again kak!
Sama la. Saya buat pun berminyak. Sebab apa ya?
Alhamdulillah.. Setelah berkali2 membuat brownies, ternyata resipi yg dikongsi Kak Ita ini paling menambat hati keluarga dan sahabat sy. Terima kasih Kak Ita.
Kepada yg bertanya tentang bahan2, nak tukar bahan or tukar jenama lain, saya rasa terserah anda bagaimana. Setiap jenama ada 'tugas' tersendiri. Jujur sy katakan, hasil dr resipi ini sama sebijik mcm gambar diatas. Kreatifkan seni masak/baking/makanan kita. Mana tahu, yg anda buat tu lagi cantik kejadiannya, boleh la share..kan? Hehe..
Thanks Kak Ita..
Assalam Kak Ita,
saya mohon copy resepi brownies ni tau & cara2 buat dia. Saya tepek kat blog saya untuk rujukan nanti. jgn risau saya give credit kat kak ita siap bagi link blog kak ita. nasib menjadi 1st time buat.. Hehehe.. Tq kak ita share mcm2 ilmu free.. Semoga kak ita murah rezeki & sihat selalu untuk buat kek-kek yg gojes meletop kebabom lagi.. hihihi
Alhamdulillah sedap sangat kak. memang menjadi. Saya dah try tadi, sedapppp!
mintak tepek kat blog ye kak :)
http://thekitchenzone.blogspot.my/
Assalamualaikum auntie ita.. Saya suka sangat baca blog auntie. Nak tanya, kalau cairkan coklat dgn butter guna microwave boleh tak ? Thank you for the recipes :D
Minta halal segala ilmu. May Allah bless
Salam. Kak ita.. Mcm mana nk buat kedut tu nmpk shining? Sy buat kedut.. Xpi xberkilat mcm akak punya.. Camne ek?
Boleh guna milo x?
Salam kak sedap kek brownies saya ada oven butterfly 3 tray
kalau masak kek saya taruk tray tengah betul ke cara masak itu.
oven saya ada kipas tepi apa fungsi kipas. tq
Salam kak sedap kek brownies. Saya guna oven butterfly 3 tray klu masak kek
brownies kena letak tray yg mana. Oven saya ada kipas tepi apa fungsi kipas itu. tq
Tq k.ita ilmunye..nak mohon share
Tq k.ita ilmunye..nak mohon share
Tq k.ita ilmunye..nak mohon share
dah tryy ! sumpah bestt !!!!!
wahhh nmpk sgt mnyelerakn,kedut dia tu cntik...suka tgk hasil masakan akk,smuanya sempurna...
salam kak ita,
saya dh try buat semalam..tp xmenjadi..tekstur lembik sangat..kenapa ya? :(
Alhamdulillah....dh try.menjadik.tq kak ita.luv it
Kilang beryls ada dekat2 area upm tu..dekat je..area serdang
Salam akak . Ada sukatan cawan tak buat brownies ni ?
Salam akak . Ada sukatan cawan tak buat brownies ni ?
tgh buat ni .da ckup masa membakar 30 minit tapi knapa masih goyang2 lagi huhu
Salam kak ita. Trima kasih share resipi ni. Ringkas and sedap sgt!! Saya tambah walnut sikit, sbb ade walnut yg tak habis lagi
Salam, saya gunakan loyang 7"x10"..blh x bgtau kuantiti yg perlu saya kurangkan? Maksud saya setiap bahan. Sebab kalau separuh adunan nnti brownies terlalu nipis..harap azlita blh kasi idea ye..tx a lot ��
Assalamualaikum...Puan.
Mohon kebenaran untuk menggunakan resepi ini..
- Ayob - De Sue Bakery , Bidor.
Salam kak.. Kalau surface brownies atas tu melengkung maksudnya tak masak lagi ye?
Assalamualaikum kak ita....minta halal ye di atas ilmu yang dikongsi. Brownise ni sangat sedap. 1st time buat terus menjadi. Alhamdulillah syukur.
Assalamualaikum kak ita....minta halal ye di atas ilmu yang dikongsi. Brownise ni sangat sedap. 1st time buat terus menjadi. Alhamdulillah syukur.
Saya pun dh byk kali buat sebijik ikot resepi kak ita...result dia mmg osem...
nice kak, follow blog ini resepku mana resepmu
Akk kalau nak letak coklat chip mcm mana pula kaedahnya.ke cuma tabur atas je
Akk kalau nak letak coklat chip mcm mana pula kaedahnya.ke cuma tabur atas je
assalamualaikum akak , saya nak tanya . kalau topping dengan chocolate ganache sesuai tak ?
akak. kalau guna white compound boleh?
Brownies kedut resipi ni memang sedap sangat. Tak perlu alter resipi, follow 100% step by step. Terima kasih Azlita sebab sudi kongsi resipi brownies yang terlajak sedap ni.
Assalamualaikum wbt kak ita,nak tanya,kalau letak dlm cupcake bole tak brownies ni kak?
enak sangat tuh.. mau coba bikin ahh..
bundaasraf.com
Kak ita, saya dpt tahu blog kak ita dari bekas officemate saya.saya nak try buat kek brownies ni dulu...😊
Kalau bakar guna bekas yg aluminum tuhh okay ke ?
Kak ita ssy dah cuba resepi akk ni, mmg sdp kak. :)
Tq kak..
Salam..saya Dh Cuba resepi..sedap..time kasih ATS perkongsian..
Sape Yang Nk tahu Pasal produk Mary Kay lawat blog saya. Macam2 Ada..bedak, foundation, lipstick, skin care pun Ada. Yang penting produk memang ohsem..
As salam sis, sy dah cuba resepi ini, brownies tak kedut... tapi berkerutu la.
Apakah kemungkinan brownies boleh berkerutu ye??
Tq..sgt menjadi..sedap...
Assalamualaikum kak ita... Sy ikot sukatan betul.. tapi pahit sikit la kak.. kenapa ya.. sy guna cocoa powder kedai bakery je.. unsalted butter plak anchor
Salam kak. Kalau nak tambah macadamia atau badam atas brownies, bila nak letak ye? Tq ;)
Salam kak. Kalau nak tambah macadamia atau badam atas brownies, bila nak letak ye? Tq ;)
Salam..saya ikut resepi ni Dan bakar suhu 175c 35min tapi kenapa brownies saya basah Dan lembik yaa..
Salam..saya ikut resepi ni Dan bakar suhu 175c 35min tapi kenapa brownies saya basah Dan lembik yaa..
Salam kak ita...nak bakar guna api yg atas bawah ke atau api bawah je. Mekasih kak
Salam kak ita...nak bakar guna api yg atas bawah ke atau api bawah je. Mekasih kak
Gune api atas bawah
Alhamdulillah.. Sy dh cuba harini. Kedut menjadi yg pasti rasanya sedap ��������
Salam akak..ni berapa kg satu brownies tu ya?
Dah buat!! Baunya sedap sangat!! Nasib blm buka puasa!! Tq kak :)
Alhamdulillah...resepi tuan empunya ni mnjadi..da 2kli sy buat ..dpt sambutan..syukran kak...😊
Yg pastinya sedap sgt2...
Terbaik!
penggunaan gula tu boleh kurangkan ke atau mmg kena guna seperti dalam resepi
Hi aka ita!! Mmg sedap brownies aka..
Tlg guide kalu nk jual berapa yea?
nampak sedap sangat kak resepnya..saya pun suka guna beryl..kalau pegi kilangnya jadi kelabu mata..hehehe... aku juga ada resepi Chocolate Cup Cake Sederhana
cantiknya ... belum ada kesempatan cuba resepi coklat kedut ni.. resepinya dah berapa kali tengok dah ni heheh.. tq kak ita share resepi
as salam kak ita. nak tanye.kenapa ye brownies saya tgah bakar tu die naik, ble dah msk tu die turun ke bawah..kenapa ye
Bru siap buat brownies ikt resepi kak ita,skrg tgah renggangkn pintu oven..tp bakar dlm 45mnit suhu 160 drjah..maybe faktor oven masing2..hrp2 elok la kejadian kedutnya..kak ita atau pun siapa yg leh tlg jwb..nk ptong kena tgu sejuk ke?
SAYA DAH CUBE MMG D BEST... BYK KALI CUBE MMG TERBAEK...
UOLS KALO LEMBEK.. TAMBAHKAN MINIT MASA BAKAR.
SAYA GUNA 160 C BAKAR 40 MINIT. ALHAMDULILLAH JADIK CUN..
Samalah jadi lembek
Macam mana nk otter kasi xlembik sgt dan xmanis sgt?
Salam kak ita..saya dah cuba buat..sedap dan saya nak minta izin guna resepi kak ita..nak buat jual..tambah pendapatan..boleh ya..halalkan ya..tq kak
Tq akak, mabelesss resepi ni. Semoga akak sentiasa dlm rahmat ilahi.
Tq akak, mabelesss resepi ni. Semoga akak sentiasa dlm rahmat ilahi.
Assalan...mintak dihalalkan ye menggunakn resepi k.ita ni
Salam, k.ita, saya dah cuba resepi ni rasanya lebih 10 kali, sedap sgt , tapi saya x prnah dpt kedutnya, boleh x kongsi tips mcmana nak dapatkn kedut tu
Salam kak ita..
Nak tanya kalau guna salted butter boleh ke?
Jadinya sukatan salted butter perlu kurangkan ke macam mana?
TErima kasih untuk resepi. . dah buat, sangat jadi dan sedap. tapi kenapa keliling brownies kering dan ada lubang2. . tengah2 jek yang cantik.
As salam Kak Ita..jujurnya saya dapat resepi akak daripada rakan..setelah mencuba berkali2 byk lagi perlu saya betulkan..kemudian saya google cari blog akak..lepas baca saya tau dimana kesilapan saya..saya mohon halalkan resepi ni yer akak dunia akhirat..semoga ALLAH sentiasa merahmati dan memberkati Akak...
Tq kak ita...sgt sedap cuma saya derhaka sikit..takdak loyang 10"...saya pakai 8"..jd tebal n tgh cair choc larva yg melting..tp sgt sedap...next time nak cari loyang yg ngam
Kilangnya juga ada di Kota Damansara.. kwsn perindustrian
Yeah....sedap super b la ..skali buat terus jadi😍 Tq sis murah rezeki sis.💕👍🏻
Assalamualaikum azlita saya nk minta halal dh beberapa resepi masam manis saya share tkasih
Assalamualaikum saya nk minta halal sbb dh beberapa resepi azlita saya share
Assalamualaikum azlita saya nk minta halal dh beberapa resepi masam manis saya share tkasih
Resepi ni mmg sedap kalau nak dibandingkan dgn resepi lain. Tapi saya banyak kali buat mesti kat tengah aje kedut. Sekeliling kek tu kering and ada lubang2. Kenapa ya?
wawww.. suka laa tengok nanti nak buat.. suka tengok blog ni gambar dia mmg lawa2.. hahah lagi2 kalau masakan memang rasa nak minta 1 je...hihih..
salam nak tnye, loyang tu gune yg ade lubang bwh tu eh? supaya senang nak bwk keluar..
Thanks kak... da buat mnjadi... sedap sgt... mnta halal ye kak 😙😙😍😍😍
Kak klu nak letak walnut boleh juga kan
Assalam.. bakar dalam oven pkai api atas dan bawah ke?
Share recipe yer kak.
Saya ikot sukatan sume sama . Tp ade cust saya still ckp manis . Ermmm . Tp cust lain mkn ok je . Dorang kata x manis sgt .
terima kasih atas resepi yang sngt marvelous ni, cuma saya ada derhaka skit resepi sbb x de bhn tu kat rmh tpi mnjdi jg kdut² tu.. Alhamdulillah best guna resepi ni 😍
Dh cuba...mmg sedap xbpe manis sgt. Tambh walnut kt dlm...nyum3.
Salam kak ita,
Jika menggunakan sepenuhnya gula perang,adakah akan mendapat hasil yang sama? Terima kasih
Salam kak ita agak agak sukatan untuk tepung gandum and baking powder berapa ye? Kalau tak pakai tepung naik sendiri
Terima kasih, alhamdulillah menjadi ikut resepi ni. Saya olah sikit tabur coklat dan almond. Customer puas hati. Gula kurang kan sikit ikut permintaan. Halalkan ya saya ambik resepi ni.
Alhamdulillah menjadi ikut resepi ini. Cuma saya olah sikit ikut permintaan customer yang nak kurang manis. Ditabur juga coklat chip dan almond diatas. Sedap sangat. Halalkan ya saya ambik resepi ini.
Saya dah cuba resepi ni mmng sedap. Terima kasih
Terima Kasih kak Ita.. Saya Slalu Refer Resepi Akak... Semua Nampak Cantik N Sedap Belaka... Halalkan Saya Copy Resepi Kak Ye Untuk Rujukan :)
Assalam Kak Ita... Terima Kasih Kongsi Resepi Ye Kak... Saya Slalu Tgk Resepi Kak Tuk Bt Rujukan... Halalkan Ya Saya Copy Resepi Kak.. TQ :)
As salam k azlita.Kalau guna convection bake microwave oven berapa suhu & duration ye?
Salam k.ita saya bakar 30 minit tp masih mcm lembik sagat jadi sy tambah 10minit lg dan rehatkan dlm oven 15minit mcm k.ita ajar tp tengah dia masih macam x lembut lepas kluarkan kek mcm agk mendap adakah sbb kek masih kurang masak? Saya guna loyang 11inci dgn sukatan bancuhan yg k.ita bwt. Ape masaalahnye ye?
Salam k.ita saya bakar 30 minit tp masih mcm lembik sagat jadi sy tambah 10minit lg dan rehatkan dlm oven 15minit mcm k.ita ajar tp tengah dia masih macam x lembut lepas kluarkan kek mcm agk mendap adakah sbb kek masih kurang masak? Saya guna loyang 11inci dgn sukatan bancuhan yg k.ita bwt. Ape masaalahnye ye?
Wah. Dah try hari ini.! Sedaapppppp!terima kasih kongsi resepi😍
Hari ino dah try resepi. Sedappp.! Terima kasih kongsi resepi☺☺
Alhamdulillah jumpa juga page azlita masam manis. Page Yg lama mcm da xde kan? Semoga sentiasa dimurahkan rezeki. Resepi puan sentiasa membantu sy
assalamualaikum, kak ita bakar gna api ats bwh ke?
Salam sis ita. Sy dah lama buat brownies guna recp sis. Bru sekarang nak mnta izin dan halalkan ilmu ni ye. Terima kasih bnyk2. Sblm ni buat menjadi je kedut dia. Tp lately xnak jd. Xtau knp.. Anyway.. Tqvm
Assalamualaikum kak Ita. Sy mohon guna resepi ni untuk jualan brownies ye.
Terima kasih.
Sedapnya..nak try buat la nanti..tq share resepi 😍
Terima kasih atas resepinya..saya dah buah lebih 20kali untuk nakan makan keluarga...memang senang..lazat..dan menjadi...cubalah
Salam...saya share ye resepi...dah buat....sedap...tq
Salam...saya share ye resepi...dah buat....sedap...tq
kt spedmart ada...dalam kotak..
Dah try resepi ni....tq sis azlita...mmg sedap sgt...tak sangka boleh buat brownies sendiri...selalu beli jer
Brp suhu oven utk pnskn 15 minit tu?
Brp suhu oven utk pnskn 15 minit tu?
tq akak syaza nak buat nih!! :)
Boleh bagitau tak nak kurangkan manis tu, nak kurangkan penggunaan gula kastor atau gula perang? Haha, takut nak kurangkan, takut kedutan tak jadik pulak..😅😅
2nd time buat. memang resepi ni berbeza dengan brownies2 lain yg sy pernah buat. lembut & rasanya maintain je walaupun dah diletakkan dalam peti ais. sangat sedap. tq k. ita ❤
Terima kasih byk share resepi. Sy mohon guna resepi ni ya utk buat jualan. Semoga puan dilimpahkan rezeki yg melimpah ruah.
Post a Comment